Hoe snel stap jij over?

Carrière maken bij Indivirtual

Indivirtual groeit hard als organisatie, maar dat betekent dat ook onze medewerkers mee moeten groeien om de kwaliteit van ons werk te waarborgen. Dat is een wens van onzelf, maar we hopen natuurlijk ook dat onze medewerkers zo gedreven zijn dat ze bepaalde ambities voor ogen hebben. Daarom bieden we een hoop doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie zodat je daadwerkelijk stappen kunt maken binnen jouw carrière. Een typisch voorbeeld van een groeipad binnen Indivirtual als developer vind je hieronder. Natuurlijk geldt ook voor andere posities dat er een plan wordt gemaakt om richting te geven aan je loopbaan.

Career path

Sollicitatieprocedure

Solliciteer je bij ons, dan ontvang je zo snel mogelijk een bevestiging. Nadat we jouw cv en motivatiebrief hebben bekeken, streven we ernaar om jou binnen een week een reactie te sturen. Wanneer deze positief is, nodigen we je graag uit voor een eerste gesprek bij ons op kantoor.

In de eerste ronde zul je een gesprek hebben met de Manager van de afdeling en de recruiter. Dit gesprek is een kennismaking. Op deze manier leer jij Indivirtual beter kennen, en natuurlijk komen we ook meer over jou te weten. We staan bijvoorbeeld stil bij waar jij naar op zoek bent qua organisatie en qua uitdagingen, maar natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw kwaliteiten.

Wanneer het eerste gesprek voor beide partijen goed verlopen is, plannen we een tweede gesprek in. Het tweede gesprek zal technischer van aard zijn. Dit gesprek zul je voeren met jouw mogelijk toekomstige team lead en een andere directe collega. Zodoende leer jij meer mensen van Indivirtual kennen en krijgen wij een nog beter beeld van jou. Daarnaast kunnen we – afhankelijk van de functie – jou vragen een case te maken of werk te laten zien.

Als ook dit gesprek positief verlopen is, dan volgt er een gesprek waarin de arbeidsvoorwaarden worden besproken.